Bu Blogda Ara

22 Kasım 2017 Çarşamba

GIDA HATTI DERGİSİ' NDEN HABERLER

                                                                                                Prof. Dr. H. Hüsrev HATEMİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Md. Vekili Mesut AKAR, Gıda Hattı Dergisi Nisan 2016 sayısında Türkiye’nin meyve üretim durumu konusunda şu bilgileri vermiştir:
a)202 yılında ülkemizin meyve üretimi 14 milyon ton/yıl iken 2015 yılında 20 milyon tona ulaşmıştır. 2002 yılında Dünyada 12. olan Türkiye, meyve üretimi bakımından 5. sıraya gelmiştir.

b)Dünya Fındık üretiminin % 58’ini, kiraz üretiminin % 20 sini, nar üretiminin % 26 sını Türkiye sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mikrobiyota Tiroid Fonksiyonunu Etkiliyor Mu?

                                                                          Prof.Dr.H.Hüsrev HATEMİ, Öğr.Gör.Berrak BAŞTÜRK Sağlıklı bir bağır...