Gıda Hattı
Dergisi’nin Mart-Nisan 2016 sayısından ‘Hayvan Refahı’’ kavramını öğrendim ve
çok ilginç buldum.
Dünyanın
önde gelen makarna üreticilerinden olan İtalyan Barilla firması, makarnalarında
kullanılan yumurtaların % 82 sini serbest dolaşan tavuklardan elde ediyor ve
2020 yılında bu oranı % 100’ e çıkarmayı hedefliyomuş.
26 Ocak
2016 da Londra’da ‘İş Dünyası Çiftlik
Hayvanları Refahı’ değerlendirme kongresi yapılmış ve Barilla firması, bu
bakımdan birinci olmuş.
Firmanın
ham madde satın alma direktörü Leonardo Mirone tedarik zincirinin her
aşamasında hayvan refahı konusunda da hassasiyet gösterdiğini belirtmiştir.
Hayvan
refahı kavramının(Animal welfare)
ciddiyetle incelenmesini ve araştırılmasını önermekteyim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder