Dr.Yavuz DİZDAR : Özellikle palm yağı üzerinde
yoğunlaşılarak bu ürün kanser yapıyormuş algısı verildi. Ben bu durumu ticari
manipülasyon olarak kabul ediyorum. Söz konusu marka 53 yaşında. Ben bu ürüne
karşı olumsuz bir şey söyleyemiyorum.
Doç.Dr.Fahri YEMİŞÇİOĞLU:10 yıl önce gündeme gelen bir
yağ işleme prosesi bulaşanının nasıl bir risk oluşturduğunun detaylandırıldığını
kaydetti. Yemişçioğlu, manipülasyon yapılarak bir markaya denk getirildiğine
işaret etti.
Biz gıda mühendisi olarak şuna dikkat ederiz:
Proses(işleme) anında tüm ürünler birbirini birlikte etkilerler. Bu bakımdan
kaliteli ham madde kullanmak ve proses şartlarını optimum düzeyde tutmak
gerekir.
Gıda Hattı(23 Ocak 2017)
Batı Akdeniz Bölgesinde yılın ilk ayında geçen yılın aynı
dönemine göre %52 artış ile yaş meyve ve sebze ihracatı gerçekleştirildi.(40
milyon 703 bin dolar karşılığı)
Ekrem SEZİK(Fitoterapi Derneği Başkanı), 08.03.2017
Şifalı bitki olan Papatya, bilimsel adı ‘Matricaria
Recatifa’ olan Mayıs papatyasıdır. Aktarlarda rastgele toplanmış ‘senecio’
cinsi çiçekler, karaciğer zehiri etkisi de yapabilirler. Bilinen firmaların
poşet çayı kullanılmalıdır.
Prof.Dr. H.Hüsrev HATEMİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder