Bu Blogda Ara

11 Ekim 2017 Çarşamba

TÜRKİYE’NİN ET ÜRETİMİ


Toplam kırmızı et üretimi (2014) :1 milyon 8 bin 272 ton
Toplam kırmızı et üretimi (2015) :1 milyon 149 bin 262 ton(Gıda Hattı Dergisi Mart-Nisan 2016 S:34-35)
Sığır et üretimi(2014):881 bin 999 ton
Sığır et üretimi(2015):1 milyon 14 bin 926 ton
Koyun Eti üretimi(2014):98 bin 978 ton
Koyun Eti üretimi(2015):100 bin 21 ton
Keçi Eti üretimi(2014):26 bin 770 ton
Keçi Eti üretimi(2015):33 bin 990 ton
Manda eti üretimi(2015):526 ton
Manda eti üretimi(2016):326 ton(manda eti üretiminde gerileme görülmüştür.)

Türkiye’nin et tüketimi: Yılda 1 milyon 300 bin ton .Üretim 150 bin ton daha az

                                                                                                               Prof.Dr.H.Hüsrev HATEMİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mikrobiyota Tiroid Fonksiyonunu Etkiliyor Mu?

                                                                          Prof.Dr.H.Hüsrev HATEMİ, Öğr.Gör.Berrak BAŞTÜRK Sağlıklı bir bağır...