Toplam kırmızı et üretimi (2014) :1 milyon 8 bin 272 ton
Toplam kırmızı et üretimi (2015) :1 milyon 149 bin 262
ton(Gıda Hattı Dergisi Mart-Nisan 2016 S:34-35)
Sığır et üretimi(2014):881 bin 999 ton
Sığır et üretimi(2015):1 milyon 14 bin 926 ton
Koyun Eti üretimi(2014):98 bin 978 ton
Koyun Eti üretimi(2015):100 bin 21 ton
Keçi Eti üretimi(2014):26 bin 770 ton
Keçi Eti üretimi(2015):33 bin 990 ton
Manda eti üretimi(2015):526 ton
Manda eti üretimi(2016):326 ton(manda eti üretiminde gerileme
görülmüştür.)
Türkiye’nin et tüketimi: Yılda 1 milyon 300 bin ton .Üretim
150 bin ton daha az
Prof.Dr.H.Hüsrev HATEMİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder